WAT IS LEGO SERIOUS PLAY?

LEGO SERIOUS PLAY is een creatieve en praktische methodiek die de kracht en het plezier van bouwen met LEGO gebruikt om vraagstukken op te lossen. Dit kan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, teamvorming, strategie- en visieontwikkeling, (verander)management en innovatie. LEGO SERIOUS PLAY combineert LEGO-stenen met metaforen en storytelling.

Het is een combinatie van LEGO-stenen, metaforen en storytelling. Je maakt gebruik van de denk- en verbeeldingskracht van elk teamlid. Wat uiteindelijke resulteert in een concreet eindresultaat. De kracht van LEGO SERIOUS PLAY is dat iedereen met behulp van LEGO in staat is om zijn kennis en mening in te brengen in een overleg.

Het is niet alleen een speelse, maar ook een bewezen zeer effectieve methode. Door de opzet van LEGO SERIOUS PLAY is elke deelnemer van de workshop 100% betrokken bij de totstandkoming van de oplossing. Er gaat geen kennis verloren en iedereen kan zijn mening geven. De gekozen oplossing is daarmee een door iedereen gedragen oplossing.

Lego Serious Play krego workshop teambuilding vraagteken staand
LEGO SERIOUS PLAY IS CREATIEF, EFFECTIEF EN 100% ENGAGEMENT