WAAROM WERKT LEGO SERIOUS PLAY?

Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van onze motoriek voorbehouden is aan het aansturen van onze handen. Er vindt een voortdurende uitwisseling plaats tussen onze hersenen en onze handen.

LEGO SERIOUS PLAY helpt je om anders te denken door deze zogenaamde ‘brain-hand connection’.

Als je met Lego-blokjes gaat bouwen, wordt er een beroep gedaan op het denken via de handen. Hierdoor ben je in staat om op een hele andere manier kennis via een 3D-model tot leven te wekken en te delen. Door het principe van hands-on (het bouwen van modellen) én minds-on (het vertellen van het verhaal achter je model) ontstaat er een dieper inzicht in de vraag én een beter begrip voor de oplossing dan wanneer je alleen praat en luistert.

Bovendien stellen wetenschappers dat als je mensen vraagt een probleem op te lossen, ze daar sneller uit zijn wanneer ze hun handen gebruiken (om iets te tekenen, uit te beelden of op te schrijven) dan wanneer ze alleen hun hoofd gebruiken. Bouwt iemand een Lego-model, dan vindt er dus niet alleen een fysieke verandering plaats, maar verandert er ook iets in de hersenen.

Lego Serious Play krego workshop teambuilding vraagteken liggend